Su ve enerji tasarrufu yapmanın 9 kolay yolunu bulduk.


1. Duş Sürenizi Azaltın

Türkiye'deki insanlar için ortalama duş süresinin yaklaşık 8 dakika olduğu tahmin ediliyor ki bu da duş başına yaklaşık 63 litreye denk geliyor. Bu nedenle, bugün su faturalarınızdan nasıl tasarruf edebileceğinizle ilgili kılavuzumuzu okuyun.


2.Damlayı Kontrol Edin !

Damlayan bir musluk saatte bir litreye kadar su tüketebilir, bu  haftalık bir küveti doldurmaya yetecek kadar boşa harcanan sudur . Su tasarrufu yapmak ve paradan tasarruf etmek için musluklarınızı ve diğer armatürlerinizi düzenli olarak kontrol edin. Profesyonel ipucu: Tuvalet tankınıza biraz gıda boyası bırakın, eğer siz sifonu çekmeden geliyorsa, o zaman bir sızıntınız var demektir .


3. Günlük İpuçları

Günlük yaşamınızda israfı azaltmaya çalışın; yemek pişirirken mümkün olduğunca az su kullanın - meyve ve sebzeleri akan bir musluk yerine bir tavada yıkayın ve ardından bunu bitkilerinizi sulamak için kullanabilirsiniz - bu ikisi bir arada!


4. Akıllı Fırça

Dişlerinizi fırçalarken musluğu açık bırakırsanız, dakikada yaklaşık 6 litre su israf ediyor olabilirsiniz - bu, aile başına yılda 25.000 litre su demektir. Bonus : Saçınızı şampuanlayıp köpürttüğünüzde suyu kapatırsanız ayda 650 litre tasarruf edebilirsiniz!


5. Su Tasarruflu Musluklar

Musluklarınızı, akış hızınızı %50'ye varan oranlarda azaltan su tasarruflu modellerle güncelleyebilirsiniz. Birçok su tasarruflu musluk, tam akış ve yarım akış arasında geçiş yapmanıza izin verir veya su israfını azaltmak için musluğunuzdan gelen su akışını hava ile aşılayarak yumuşak ama sabit bir su akışı sağlayan havalandırıcı bulabilirsiniz.


6. Faturanızı İnceleyin

Su faturanızı ve sayacınızı takip ettiğinizden emin olun - normalden yüksek mi? Belirli bir saatte veya günde zirve yapıyor mu? Bunlar, sızıntıları ve israfı belirlemek için harika araçlardır.


7. Yeter

Kareduş'da sevdiğimiz bir şey varsa, o da bir bardak çaydır, ancak Türkiye'de pek çoğumuz su ısıtıcısını aşırı dolduruyoruz . Bu durumda, gerekenden daha fazla enerji kullanır ve israfa katkıda bulunulur. Bu nedenle yalnızca ihtiyacınız kadar kullanmaya çalışın.


8. Modern Tuvalet - Modern Yaşam

Su tüketimi ve atıkları azaltma söz konusu olduğunda, yeni tuvaletler genellikle çok daha iyidir. Eski bir tuvaletiniz varsa, çift sifonlu bir tuvalet kurabilirsiniz - bu, iki sifon ayarı sağlayarak gereksiz israfı azaltır; tam ve yarım floş.


9. Su Tasarruflu Duş Başlıkları

Türkiye'nin ev su kullanımının yaklaşık %35'i duş alışkanlıklarımızdan geliyor - bu çok büyük bir oran!


Çevre dostu bir duş başlığı veya havalandırıcı aparatı, akışı hava ile doldururken dakika başına akışınızı azaltır, böylece sabit ve rahatlatıcı bir his verir. Bazı su tasarruflu duş başlıkları, rahatlatıcı, tam vücut duşu sağlamaya devam ederken su kullanımını yaklaşık %60 oranında azaltabileceklerini iddia etmektedir.


Gördüğünüz gibi, kendi evinizde su tasarrufuna dahil olmanın pek çok yolu vardır, ancak savaşın büyük bir kısmı bu dersleri başkalarına aktarmaktır, böylece herkes suyun maliyetini ve yapabilecekleri tüm yolları anlayabilir.


Su tasarrufu sağlayan, enerji açısından verimli fikirlerimizi beğendiyseniz, lütfen bunları başkalarına iletin. Okulunuzda, evinizde, ofisinizde en sevdiğiniz günlük su tasarrufu ipuçlarını uygulamaya çalışın.


Okuduğunuz için teşekkür ederiz.