Duşakabinlerin çeşitli stil ve boyutları vardır ve kesinlikle kendinize uygun bir duşakabin bulabilirsiniz. Ancak bazıları duşunuz için diğerlerinden daha idealdir. Duşakabinleri incelerken, doğru seçimi yaptığınızdan emin olmak için birkaç şeyi göz önünde bulundurmanız gerekir. 


Duş kabini için ayırabileceğiniz alan

Duşakabin satın alırken banyonuzun büyüklüğünü göz önünde bulundurmanız gerekir. Ne büyüklükte bir duşakabin size rahatça hareket edebilmeniz için yeterli alan bırakacak ? Tarzınıza uygun bir duş kabini seçmek önemliyken, duşakabin de pratik olmalıdır. 

Banyonuzun boyutu, satın aldığınız duş kabini büyük ölçüde etkileyecektir. Kuşkusuz, büyük bir banyo için bir duşakabin seçerken daha fazla esnekliğe sahipsiniz. Bununla birlikte, sitemizde bulunan çeşitli duşakabinlerin farklı olanaklarına bakarak küçük bir banyodaki alanı da en iyi şekilde değerlendirebilirsiniz. 

Banyonuzu kullanışlı ve çekici hale getirecek bir şekil seçerek mevcut alanınızın kullanımını en üst düzeye çıkarın. Bir duşakabin alırken, kare, dikdörtgen, oval ve asimetrik olan duşakabinleri göreceksiniz . Oval ve asimetrik duşakabinler genellikle küçük alanlar için mükemmeldir.


Bütçeniz ne kadar?

Bir duş kabini satın almadan önce, maliyet ve farklı duşakabin türlerinin fiyatını neyin etkilediği hakkında bir fikriniz olmalıdır.

Cam kalınlığı, cam türü ve kabinin boyutu dahil olmak üzere duş kabini fiyatını etkileyen birkaç faktör vardır. (Bu faktörler bir alt başlığımızda yer alıyor)


Cam türü

Camın kalınlığı değişmektedir. Daha kalın cam daha dayanıklı ve sağlamdır. Çerçevesiz duş kabinleri, daha fazla yapısal bütünlüğe sahip oldukları için genellikle daha kalın cam kullanılabilir .

Çoğu duş kabininin kalınlığı 4 mm ile 8 mm arasındadır. 4 mm ve 5mm'lik duşakabin  daha ucuzdur ancak 6 mm ve 8 mm kalınlığındaki camlar gibi sağlam dayanıklı ve uzun ömürlü değildir. Bu yüzden kabinin maliyeti ile camın dayanıklılığı arasındaki ilişkiyi görmek önemlidir.