Bir duşakabinin maliyetini etkileyen fiyatı azaltan veya artıran unsurlar aşağıdaki gibidir ;

Duşakabinde ürünün fiyatını etkileyen ürün ölçüleri ve  ürün kalitesidir. 
Ürün kalitesini düşürerek ürünü çok ucuz fiyatlara indirmek mümkün bu şekilde olan ürünlerin kullanım süreleri kısadır .

Maliyeti azaltan unsurlar: 

  1. Cam: Duşakabinde kullanılan camın 6mm kalınlığından daha düşük (4mm, 5mm) kalınlığındaki camlar bir duşakabin için yetersizdir. 6mm in aşağısındaki cam kalınlıkları kullanılır ise duşakabin maliyeti azaltılmış olur.
  2. Rulman: Rulman (tekerlek) camı taşıyan unsur olduğu için oldukça dayanıklı ve uzun ömürlü olması gerekmektedir bu yüzden plastik rulman veya metal görünümlü plastik rulmanlar bir duşakabin için yetersiz kalacaktır, kullanılması gereken rulman paslanmaz metal rulmandır bunun haricinde kullanılan ürünler maliyeti azaltır.
  3. Profil: Profil ürün iskeleti olduğu için dayanıklı olmalıdır içeriğine alüminyum harici hurda karıştırılır ise bir süre sonra kötü bir görünüme sahip olmaya başlar sürgülü duşakabinlerde kullanılan profilin 100% alüminyum olması gerekmektedir bunu haricinde kullanılan ürünler maliyeti azaltır.
  4. Vida: Ne kadar önemsiz gözükse de bir vidanın paslanmaz olması gerekmektedir eğer paslanmaz vida kullanılmaz ise bir süre sonra duşakabinin vidalarından pas akmaya başlar ve oldukça kötü bir görünüm yaratır.